14 Gambar Kreatif

,Saturday, June 30, 2012 | 18 Comment


Gambar-gambar dibawah diedit menggunakan photoshop. Memang menarik!
Korang boleh edit cam gini?










































Jangan lupa klik-klik untuk derma dan sumber:


Telur penyu haram? Jawapan Di sini




GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Watak Kegemaran

,Friday, June 29, 2012 | 3 Comment

Assalamualaikum.. tak jawab berdosa

Hari nie sempat blogwalking dan terjumpe satu GA contest yang santai nie dari blog 
BUASIR OTAK <---nama blog pon dah gile2

Mau join sama? Tendang banner atas nie.

Okey, watak kegemaran aku Flaky dalam kartun Happy Tree Friends.

Flaky
Sebab aku suke binatang nie pasal die nie penakut walaupun dia nie landak. Biasa dia akan cedera dan jadi mangsa dalam suatu keadaan. Tak caye? cube try tengok  Happy Tree Friends nie.





JOIN sebelum 8 Julai 2012 pukul 12 Malam





Telur Penyu haram dimakan? KLIK SINI untuk jawapan
Peminat Bunkface/ Hujan? Dapatkan sesuatu DISINI

Freebies : Background #1

,Friday, June 29, 2012 | 6 Comment

Tengah cari background menawan? Nie ada beberapa pilihan. Tengok la. Kalau suka boleh je ambik.

Url :  http://i13.photobucket.com/albums/a251/utahchunk/blog_background.jpg

Url : http://i92.photobucket.com/albums/l33/guydacosta/blog/outerback.png


http://i756.photobucket.com/albums/xx207/daintyclozet/Blog/daintyclozet_background.jpg


http://i23.photobucket.com/albums/b383/beneneuman/background.gif


http://i280.photobucket.com/albums/kk170/amarszalek/Background.jpg

http://i635.photobucket.com/albums/uu80/angelahanzlik/turquoisebackground.jpg


http://i205.photobucket.com/albums/bb264/SquidyCheza/my%20blog/background.jpg


http://i614.photobucket.com/albums/tt227/ginoyang/253.gif


http://i277.photobucket.com/albums/kk65/ashli0612/stitch.jpg


http://i672.photobucket.com/albums/vv81/ryancampbell606/Blog%20Images/ianophelan.jpg


http://i36.photobucket.com/albums/e3/adicksa/nuptial%20nuances%20blog%20photos/Background.gif


http://i1267.photobucket.com/albums/jj543/starloveshop/images.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f91/finchpuppy/blogger-background.jpg


http://i1019.photobucket.com/albums/af311/danielle-fisher-media/floral_wallpaper_pink.jpg


http://i138.photobucket.com/albums/q273/xnetu/blogger%20tutorial/bg.png

http://i1143.photobucket.com/albums/n640/backgroundsforeveryone/background127.png



Bagi yang tak tahu macam mana nak pasang background cam nie boleh ikut sini.

1. Dashbord > Design > Add a gadget > Html


2. Pastekan kod nie 

<style> body { background-image: url('KOD GAMBAR BACKGROUND KORANG'); 
background-attachment: fixed; background-repeat: repeat; } </style>


Then, siap.. save!





Basikal Yang Halimunan

,Wednesday, June 27, 2012 | 10 Comment

Korang pernah tengok basikal halimunan? mesti tak pernah kan.. Sebab kalau halimunan mana boleh dilihat dengan mata kasar.

Tapi, mana wujud basikal halimunan. Seorang jurukamera cina yang bernama  Zhao Huasen telah mengambil beratus ratus gambar orang menaiki basikal di Shanghai. Dia kemudiannya mengedit dengan memadamkan gambar-gambar basikal tersebut dan hanya meninggalkan bayang- bayang basikal. Gambar-gambar tersebut kelihatan seperti basikal halimunan yang Sarah cakapkan tadi. Jom tengok gambar-gambar tersebut.






Roti Yang Sangat Menakutkan

,Tuesday, June 26, 2012 | 13 Comment
Awas! Orang Lemah Semangat Dinasihatkan Tak tengok..

Seorang pembuat roti yang sangat kreatif  bernama Kittiwat Unarrom telah mengadun dan menghasilkan roti yang menyerupai anggota badan manusia . Anggota badan ini dibuat daripada kacang gajus, kismis dan apa-apa yang sesuai. Dia akan mereka pelbagai bentuk dan anggota mengikut kehendak dan permintaan pelanggan. Korang berani makan ke? Cau dulu...<---nak muntah jap

Kittiwat Unarrom

Kittiwat-Unarrom-1

Kittiwat-Unarrom-2

Kittiwat-Unarrom-3

Kittiwat-Unarrom-4

Kittiwat-Unarrom-5

Kittiwat-Unarrom-6

Kittiwat-Unarrom-7

Kittiwat-Unarrom-8

Kittiwat-Unarrom-9

Kittiwat-Unarrom-10

Kittiwat-Unarrom-11

Kittiwat-Unarrom-17

Klik untuk derma dan sumber 
HERE TOO


Tolong Klik SINI...plezzzzz
 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013