Koleksi Kek Realistik

,Monday, July 30, 2012 | 9 Comment
Salam Ramadhan.

Puasa-puasa jugak. Apa kata cuci mata tengok kek yang cam real nie.
Boleh la korang buat time raya nanti. Yang penting kek-kek nie memang nampak real. Sayang pulak nak makan nanti.



Kek henfon Blackberry




Jangan tertipu. Ini adalah kek




Gempak kek nie.




Comel








Euuuuu....Yarkkkkk...




Nice.




Kek mesin Jahit. khas untuk mak






Kek katak




Cam real kan?



Comel






Pesanan Hari Nie 


Jangan jadikan ramadhan seperti tebu, rasanya, semakin hujung semakin tawar.tapi...Jadikan ramadhan seperti air milo/susu/teh (mengikut citarasa anda, hehe), rasanya, semakin hujung semakin pekat dan manis..





Semuanya Facebook

,Sunday, July 29, 2012 | 9 Comment

KLIK SINI  Untuk Check PLKN 2013 


Mungkin ada di antara pembaca kita nie giler ber facebook. Dan bagi orang-orang yang obses ber fb, nie ada beberapa koleksi barangan bertemakan facebook,
kat bawah nie mungkin hanya sedikit sahaja koleksi yang dapat sarah share pada hari nie.

Langsir bilik air nie memang direka ada lubang segi empat kat atas tu supaya korang boleh letak muka korang kat situ ala-ala frofile picture. Menarik bukan?



Pernah jumpa selipar Facebook jugak.








3 gambar kat atas nie adalah biskut!
Comelkan?





Baju facebook.
Nama designer : Lana Dumetru





Kad undangan perkahwinan. Mungkin mereka berkenalan di FB..

Ku berkenalan hanya dalam laman muka buku,.......bla............bla..








Sains : Runtuhnya Jambatan Tacoma

,Thursday, July 26, 2012 | 10 Comment
Entri ini kita mengenai sedikit fakta yang sangat menarik. Tacoma Bridge atau jambatan Tacoma  dibina pada 23  November 1938 dengan berukuran  2800 kaki panjang dan 39 kaki lebar iaitu kira-kira 153.44 m panjang dan  12 m lebar di Washington.

Semasa hari pembukaan jambatan tersebut.



Mula disiapkan dan di buka untuk laluan trafik pada 1 Julai 1940. Walaupun binaanya diperbuat daripada konkrit yang kukuh, namun malangnya pada 7 November 1940 kira-kira 4 bulan selepas dibuka kepada laluan ianya tiba-tiba berayun dan musnah sama sekali. Hal ini dirakamkan dan sesuatu dapat kita pelajari daripada runtuhan tersebut kerana ia disebabkan oleh kejadian “resonance frequency”. Apa itu resonance frequency?
Hehe...macam cikgu sains plak. Resonance frequency ini adalah keupayaan sesuatu bahan untuk bergerak atau berayun apabila mencapai sesuatu frequency, contohnya jambatan nie. Jabatan nie berayun disebabkan frequency nya sama dengan frequency angin bertiup. Oleh itu, jambatan nie turut berayun mengikut angin tu.
Bila dah berayun, memang dah tak berenti dan akhirnya jambatan tu runtuh setelah sejam berayun.


Nie videonya jambatan tu semasa berayun.






Runtuhnya jambatan Tacoma


Kejadian ini turut berlaku di Rusia iaitu jambatan yang merentangi sungai Volga.

Sedikit info mengenai jambatan di sungai Volga ini :
1. Panjangnya 7.2km- Kosnya AS$393.98 juta (RM1.3 bilion)
2. Mengambil masa 13 tahun untuk siap sepenuhnya
3. Dibina oleh syarikat Giprotransmost Moscow
4.Telah dirasmikan pada Oktober 2009 oleh pembantu kanan Perdana Menteri Russia Sergei Ivanov.








"Perkara yang yang sukar difahami akan dunia ini adalah dunia ini boleh difahami"








KLIK SINI untuk Beramal. Terima Kasih!
Cara paling senang untuk beramal melalui Facebook! profile image





Video Dari ISS

,Wednesday, July 25, 2012 | 5 Comment
Salam Ramadhan

Sungguh indah ciptaan Allah S.W.T. Saya tidak dapat berkata apa-apa apabila melihat video ini. 
Video ini diambil dari ISS pada waktu malam. Serius cantik!   Langit yang terbentang luas dan alam semester yang sangat besar untuk kita terokai.Korang wajib tengok!












Bola Bowling Yang Ngeri

,Wednesday, July 25, 2012 | 12 Comment

Entah kenapa hari-hari Sarah share benda-benda ngeri. Tapi harap korang suka.
Seorang pelukis yang kreatif telah menghabiskan masa tiga minggu melukis dan mewarna bola bowling bersempena sambutan ke 13 sebuah channel seram. Bola bowling ini dilukis secara manual dan hasilnya sangat menakjubkan. Apa lagi, jom tengok bola bowling tu.


Mata dan hidung dicucuk..


Pilih yang mana satu







Cop rasmi



Semua bola bowling ini dilukis secara terperinci 360 darjah!






Video pun ada. Jom tengok macam mana proses menghasilkannya.






KLIK SINI JIKA ENTRI NIE BEST!





Kek Jantung Manusia

,Tuesday, July 24, 2012 | 13 Comment
Salam Ramadhan..


Korang mesti selalu makan kek-kek yang kiut miut je kan? Tapi, hari nie Sarah nak tunjuk satu kek yang sangat realistik berbentuk jantung manusia. Dibuat sendiri oleh seorang pembuat kek bernama Lilyvanilli. Sebenarnya kek ini dibuat untuk hari Valentine. Nak tengok koleksi kek yang dia buat, boleh tengok kat website dia di http://www.lilyvanilli.com/the-bakery/

Jom tengok kek yang tu. 




















Amboi, berselera betul!!!



Pesanan : Harap tak tergugat puasa korang.
Hehe



KLIK SINI JIKA KORANG SUKAKAN BLOG NIE





Pencarian Super Bloglist 2nd Half Year 2012 by Blog Fadzmie

,Tuesday, July 24, 2012 | 4 Comment
Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah dapat jugak Sarah join Segmen yang dibuat oleh Abg Fadzmie nie. Nak join jugak?
Klik Banner


Join la ramai-ramai sebab nie adalah first segmen yang dia buat tau. Tarikh tutup pada 1 Ogos 2012.
Kata Fadzmie dia akan membuat 3 cabutan random di mana 3 blog bertuah ini akan menerima topup bernilai RM50 setiap satu. Bukan tu saja, dapat tersenarai jadi bloglist dia sampai hukung tahun nie. Huh! Lama kan?


Harap tersenarai.hehe. Dah tambah blog Fadzmie dalam bloglist dah. Jom ramai-ramai terjah blog dia.




Solat Di Atas Pagar

,Monday, July 23, 2012 | 8 Comment
Salam Ramadhan


Gambar ini diambil oleh Mohamed al-Sayaghi pada hari berlakunya rusuhan anti-kerajaan di San’a, Yemen.
Budak lelaki ini menunaikan solat Jumaat di atas pagar walaupun berlakunya rusuhan di tempat itu. (rusuhan ini mungkin sudah lama berlaku)
Sebab mengapa saya berkongsi gambar ini adalah sebagai peringatan untuk diri saya dan umat Islam yang lain bahawa bagaimana susah atau masalah yang kita hadapi, bersolat lah kerana solat adalah wajib untuk kita tunaikan. Seperti adik kita ini, walaupun usianya masih kecil namun dia boleh dijadikan contoh terbaik untuk kita sedari betapa pentingnya kita bersolat walau bagaimana keadaan* kita .







Seni Dari Toilet Paper Roll

,Sunday, July 22, 2012 | 15 Comment

Sape kata toilet paper roll tak dak guna?
Ade...Hanya orang kreatif yang boleh buat macam nie.
Jom intai, mana tau korang jugak boleh buat.








Kat kedai gunting rambut




Comel








Bergusti? HUh.hebat



Aktiviti mengecat.



Memancing ikan di sungai. Cantik.



Suasana di zoo




Suasana di pasar.





Cantik kan??







Tutorial Daftar Says.my

,Saturday, July 21, 2012 | 2 Comment
Assalamualaikum Semua.


 Mungkin ada diantara korang yang tertanya-tanya apa itu Says? Says sebenarnya merupakan satu pengiklan sama juga seperti nuffnang dan churp-churp. Antara kelebihan Says adalah setiap pendapatan kita akan diupdate setiap satu jam. Lagi satu, setiap klik akan dibayar Rm0.20 hingga Rm0.40. Lumayan kan?
Sarah suka sangat ngan Says nie pasal kita bukan sahaja boleh share d Fb, Twitter, Blog dan di media-media sosial yang lain. Ramai yang klik maka meningkat la akaun korang tu nanti. Jangan pula mengharapkan duit tu naik sendiri, kita kena ada usaha jugak nak promotekan link tu supaya orang klik.

Bayaran biasanya melalui bankin. Bila dah cukup Rm50,maka bolehlah korang request korang punya earning.
Kena sabar sikit la nak sampai Rm50.


Nak daftar? Jom ikut step.

1. Pergi ke Say.my dengan KLIK DI SINI

2. Klik new account



3. Log in facebook, dan akan keluar pop out . Jangan panik, just tekan allow.



4.  Yang nie korang kena isi. Latakkan username korang dan isi benda2 lain yang diperlukan.




5. Bila dah habis semua, klik DONE.


so, korang dah boleh start buat keje korang dengan menyuruh dan mempromosikan link tu supaya orang klik.
Bagi yang tak reti, macam mana nak share dan generate link tu boleh ikut step-step nie.

1. Klik recommendation (paling atas)



2. Klik pada iklan yang belum complete lagi.. yang ada tulis hari.



3. then, klik generate URL


Last korang dah boleh copy dan share link tu di FB, Twitter, blog dan mane-mane yang korang suka.

*Akaun Says Sarah punya lagi jauh lebih tinggi dari earning iklan2 laim. Serius rugi kalau tak join sekarang.Selamat mencuba.




Klik SINI Kalau Korang Rasa Berhijab Itu Cantik




 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013