Apo Kono Eh Maybank2u

,Sunday, July 21, 2013 | 10 Comment

Minggu lepas aku baru bukak akaun Maybank. Rupa-rupanya kejap je nak bukak akaun, yang lamanya sebab tunggu turn. Nasib baik masa aku pergi hari tu orang tak ramai sangat, so tunggu setengah jam baru sampai giliran aku. Prosedur dia just isi semua form dia yang aku rasa takde la banyak sangat pun. Then, aku disuruh memasukkan duit rm250 ke akaun aku melalui Cash Deposite Mashine(CDM). Walaupun selama nie aku tak pernah ada akaun Maybank tapi takde la jakun sangat nak buat tu semua memandangakan hampir setiap minggu aku bankin duit kat akaun supplier aku. Lepas tu akak maybank tu ajar aku cara register maybank2u. Kire takde lah susah mana pun sebenarnya. Ikut step-step dia dan settle semua. Kenapa aku bukak akaun Maybank? Sebenarnya aku patut bukak semasa umur 18 tahun lagi memandangakan Maybank nie sangat penting uools tau.Sebabnya Maybank kan bank no 1 kat Malaysia nie. Segala urusan pembayaran dan pembelian online sekarang kebanyakan menggunakan akaun Maybank. Lagipula, aku kan dah terjebak dalam business online nie so agak menyusahkan customer aku la kalau aku takde akaun Maybank. Ok, dah-dah aku puji kau Maybank. Nie nak complain sikit nie. 
*Maybank card aku macam nie la. Cun kan ada siap logo superman gitu. Actullay akak Maybank ada tanya nak card Superman ke nak MU ? *

Memandangkan aku nie newbie untuk Maybank2u, aku try risik-risik jugak macam mana nak buat transaksi online nie. Nampak macam senang, segalanya dihujung jari anda. Aku dah excited giloss dah, memandangkan hobi aku yang sangat suka membeli secara online dipermudahkan dengan hadirnya Maybank2u dalam hidup aku. Nampak tak terujanya aku kat situ? Setelah register dan setup aku punya password dan sebagainya, aku pun teringin jugak la nak try transfer ke ape. Then, aku try buat transfer duit ke sorang dealer nie. Macam biasa, lepas isi amaount, nombor akaun, penerima semua, lepas tu kita kena request tac number bagi mengesahkan transaksi kita. Bila di request, nombor unik tac tu akan sampai ke nombor telefon kita yang dah didaftarkan masa bukak akaun maybank hari tu.. Tunggu punya tunggu tac tak sampai-sampai ke nombor telefon.Aku tekan sekali lagi la takut tak mujarab ke tekan sekali.  Sabar jek aku tunggu sampai Maybank2u auto logout akaun aku memandangkan dah lebih 5minit masuk. Angin jugak la sebab lepas dah logout tu baru la terhegeh-hegeh no tac tu sampai. Then, aku tak puas hati aku transfer kat ATM je lah. 

Hari nie aku urgent giler nak kena transfer duit kat 2 orang suppier aku. Then dengan tabahnya aku try transfer lah guna online banking kan. Kata memudahkan keje. Tapi, kalau hari tu dia ada jugak lah send tac number walaupun lambat, yang nie memang langsung tak hantar. Actually bukan hari nie je aku buat, dari semalam lagi. Satu tac number pun tak sampai walhal dah requst dan notification pun dah keluar menyatakan tac tu dihantar ke nombor telefon 014-51xxxxx. Huh! Angin betul lah, time ada promotion price nie dia tak bagi pulak buat transaksi.. Lagi satu aku sangat memerlukan stok baru memndangkan hari Rabu nie nak post kat customer. Alahai, Maybank2u tolong le bagi tac number tu cepat sikit. Penat den tunggu tak sampai-sampai jugak.

Kalau ada reader yang sangat arif bab-bab macam nie ambo sangat mengharapkan pertolongan anda. Ambo nie baru lagi, mungkin ada yang tak kena masa request tac tu. Mintak jugak le kalau yang keje dengan Maybank harap dapat usulkan masalah yang sarah kira mamang biasa dihadapi oleh pengguna Maybak2u nie. salam ramadhan dari pengguna baru Maybank2u.

UPDATE 4.04 A.M : BARU DAPAT TRANSFER GUNA ONLINE MAYBANK2U NIE. HEPPY TAK TERKATA FIRST TIME BUAT. BUAT KORANG BOEH CUBA DI AWAL PAGI MACAM NIE, INSYAALLAH BERJAYA. SAMPAI JUGAK NO TAC KITE NIE YE.


~Lama menyepi bukan bermakna hilang terus. Owner blog nie ada je, tak hilang ke mana. kekangan masa menyebabkan tak sempat mengupdate blog tercinta nie. Salam Ramadhan dan Salam Aidilfirti untuk 2 Minggu lagi. Mana tahu tak sempat nak update blog nanti. Maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada gaya penulisan dan penggunaan bahasa yang menyentuh sensitiviti pembaca.~

My Page: De'sara Shop

,Tuesday, July 02, 2013 | 5 Comment
 Hari ini Sarah nak buat satu etri khas untuk bercerita mengenai kedai online Sarah. Korang semua boleh view kedai online sarah di https://www.facebook.com/DesaraShop dan jangan lepaskan peluang untuk membeli pelbagai barangan kosmetik serta penjagaan wajah dengan harga yang cukup-cukup berpatutan tanpa membeli secara borong.

Antara barangan yang Sarah jual adalah:
 1)Bedak Arab 50gram
Kelebihan Bedak Arab:
Mengikut aliran darah pemakai.
Kemas dan sekata.
Tidak menghitam dan menggelapkan kulit anda.
Dapat mengecutkan jerawat.
Apabila berpeluh,anda akan kelihatan lebih cantik
Tidak melekap pada tudung,tisu sebaliknya bedak arab ini akan terus meresap ke dalam wajah anda.
Tidak berminyak.
Tahan selama lebih 8 jam.Suci dan halal,boleh dibawa solat.
Mempunyai UV protection.

2)Bedak Syria
*Halal dan boleh dibawa solat
*Berat 41g
*Harga yang berbaloi dan tahan lama
*3in1 (powder+foundation+moisturizer)
*Tahan selama 8jam
*Bedak ni akan blend ke dalam kulit dalam masa 1min & memberi kecantikan semulajadi
*Sgt bagus bila berpeluh dia lg cantik , shining & glowing
*Bedak nie sgt wangi
*Boleh cover kulit berminyak
*Melindungi jeragat & jerawat
*Pada yang berjerawat bedak nie jugak akan mengecutkan jerawat di muka
*Anda akan rasa muka semakin gebu dan lembut
* Mempunyai Vitamin E khas untuk kesihatan kulit anda

3)Bedak Tanaka Original Myammar 110g
Ramai yang terkejut dengan harga yang saya tawarkan memandangkan  ramai peniaga terpaksa menaikkan barangan mereka disebabkan kenaikan harga di Myammar sana. Jangan risau, belian tanpa borong tapi korang still dapat harga yang terbaik!
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan.

4) Pelbagai Masker Shiseido (Black/White)dan juga Gold BirdNest Mask
Collagen Crystal Eye Mask  pon ada jugak. Rm1.20/1pair!!
SHISEIDO BLACK, WHITE, NATURGO FACE MASK
 BLACK - menanggalkan sunburn, bulu2 halus di wajah, bintik2 hitam dan putih secara maxima
WHITE - memutih, mencerah, melicinkan kulit
 NATURGO - untuk kulit sensitif, berminyak, dan bermasalah

Collagen Crystal Eye Mask - Mengurangkan kesan gelap lingkaran bawah mata, menghilangkan kesembapan mata, menghilangkan eye-bag.
- Prevent + Refine Aging
- Menghilangkan kesan terbakar akibat 'sunburn' atau kesan pembedahan laser.Sangat bermanfaat untuk menghilangkan garis halus di sekitar bawah mata, lebam hitam di bawah mata, removes puffiness dan mengatasi penuaan. Dengan pemakaian yang teratur, hasil akan sangat menakjubkan!
Shiseido Gold Bird Nest Mask (Rm1.50)
- membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka. 
- Gold Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, jerawat, jeragat, menyerap minyak 3x lebih berkesan
- membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. 

5)Obuse Lip Tint Murahnye!!!

Rm6 sahaja satu uoollls..mana nak dapat murah cam gini.
Kelebihan Liptint Obuse :
~ Warna Alami dengan pemakaian secukupnya
~ Tahan lama hingga 4-6 jam,awet dibibir tidak mudah luntur walaupun saat makan dan minum
~Liptint tidak membuat bibir kering kerana mengandungi jojoba oil dan stiva ekstrak
~ Diperkaya dengan Vitamin E
~ Packing yang kecil sehingga mudah dibawa kemana-mana
~ Pemakaian yang lama hingga 1-2 bulan (Sarah pakai 3bulan pon tak habis-habis)

 6) Produk Susu Beras

Produk nie cepat je laku. Kena cepatlah kalau nak order sebab memang hot selling!
Apa yang special sangat dengan set susu beras nie ye? Ok, kita cerita satu-satiu.
*Kelebihan Civic Rice Milk Cleansing Cream :(tube Hijau)
- Tiada bahan kimia
- Menggebu dan mencerahkan kulit
- Menghilangkan bintik-bintik hitam
- Menghaluskan kulit
- Parut akan pudar atau hilang jika digunakan dalam jangka masa panjang
- Kulit lebih lembap dan berseri
- Berkesan meningkatkan aura seri wajah
- Berkesan menjadikan kulit lebih halus, bebas cela, tegang dan anjal serta awet muda
- Berkesan menghilangkan parut jerawat dan jeragat
- Sesuai untuk menanggalkan solekan pada wajah
- Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kering dan kulit sensitif
- Produk kecantikan dari alam semulajadi

*Krim malam susu beras
1. Menjadikan kulit lebih cerah, halus dan tegang dan tanpa pengelupasan
2. Menghilangkan parut jerawat , jeragat dan sel-sel mati
3. Sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah resdung
4. Sebagai anti aging
5. Digunakan waktu malam sahaja

*Sabun susu beras Kbrothers
Ia mengandungi 100% dari bahan semulajadi dan di rumus khas dari susu beras yang asli.
• Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
• Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
• Berkesan menanggalkan -sel kulit mati, parut-parut jerwat, jeragat & kulit berminyak.
• Menanggalkan kesan solekan dengan efektif

Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:
• Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
• Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
• Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
• Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
• Boleh menghilangkan bau badan
* Menaikan Aura Seri Wajah secara semula jadi
* Menjadi kulit lebih cerah, halus dan tegang tanpa penglupasan

7)Coming soon product InsyaAllah:
SUPRA KRYOLAN FOUNDATION (German)
Yang nie refill punya seberat 9Gram. 
Harga pasti mampu milik punya. Sekarang Sarah dengan deal dengan suppier, InsyaAllah ada modal boleh lah jual sekali. Ada sesiapa nak buat preorder bolehlah. Nanti Sarah simpankan korang punya. Yang 9 gram kaat suppier tu mampu bertahan sehingga 3bulan, mengikut pemakaian lah. Harga mungkin adakan diletakkan around.......rm30++ la..

So, bagi yang nak melawat ataupun teringin nak order boleh ke page De'sara Shop


.
Tq!!
 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013