Iklan Raya Petronas 2012

,Tuesday, August 07, 2012 | 11 Comment
Salam Ramadhan


Setiap kali musim perayaan atau sambutan, pasti ada iklan-iklan yang membuatkan kita tersentuh hati. Antara iklan yang paling ditunggu-tunggu adalah iklan dari Petronas. Dia punya cerita best2,dan ada motif yang disampaikan kepada semua.Lagi pula, Petronas banyak duit buat iklan panjang-panjang. hahaha.
Untuk sambutan raya tahun nie, mereka tidak terlepas peluang menyiarkan iklan raya versi Petronas. Khas untuk orang yang merantau, khususnya warga Petronas yang bekerja di negara orang.

Filem pendek durasi 14 minit ini merupakan hasil karya Quek Shio Chuan yang mendapat kerjasama dari syarikat pengiklanan terkemuka dunia, Leo Burnett.
Jalan ceritanya agak menarik. Lain dari yang lain. 






P\s : hensem la pelakon utama ;)



11 comments:

  1. khas mereka y bergelar perantauan...hehe..slmt ari raye..

    ReplyDelete
  2. yap..khas utk mereka di perantauan...iklan petronas mmg best

    ReplyDelete
  3. @piko ija selamat hari raya judgak..walaupun raya lmbt lgi

    ReplyDelete
  4. sedih pulak yang duk perantauan ne..huhu..mjr ade iklan petronas.

    ReplyDelete
  5. a'ah .. pelakon utama ni .. wahhh .. hensem . haha .. ni kan pelakon yang pernah berlakon dalam cerita pisau cukur tu .. cool !

    ReplyDelete
  6. iklan petronas mmg ditunggu2..

    ReplyDelete
  7. x penah tgk agi ni.. ^_^ nak klik cepat2..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tengok lagi, hikhik. Ke pernah tapi tak notice eh.

    ReplyDelete
  9. belum sempat lagi nak tgk iklan raya nih.. dah kuar ke??

    ReplyDelete
  10. haha..tumpang "sdey" kepada perantau. nasib bek lah admin ni perantau di "negeri" sendiri jer (^_^)

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013