Tutorial Ketahui Jantina Laptop

,Friday, September 21, 2012 | 7 Comment

Hari nie Sarah nak share tutorial nak tahu jantina laptop korang. Tiba-tiba hari nie try buat dan sangat
excited bila tahu Pakcik Dell aku nie sebenarnya adalah perempuan!
Korang nak try jugak? Jom buat, simple je.

1. Buka notepad dan paste ayat di bawah ini dalam notepad:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Selepas itu tekan “Save“. Ubah “save as type” kepada “All Files” Lagi senang kalau save di desktop. 


3.Kemudia, save as file name = love u.vbs


4. Tutup notepad apabila sudah save. Kemudian double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara 
“i love u“.

5. Cuba dengar betul-betul suara “i love u” tu. Suara lelaki ke perempuan? Nak lagi ok bukak volume kuat-kuat. Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya



P/s: Nak bagi nama apa erk kat laptop aku nie. Dah tak boleh pakcik Dell dah.



7 comments:

  1. lappy ida pun puan la ! hahaha

    ReplyDelete
  2. Menarik. Tapi sebenarnya kalau nak tukar suara kpd suara perempuan pegi je kat control panel-speech recognition-text to speech-voice selection.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, cam tu erk.. thanks share info

      Delete
  3. hahahaha...kalakar lak..haha

    ReplyDelete
  4. saya pon puan la..hehehe

    jom komen kat kite lak la..

    ReplyDelete
  5. haha..kasi jer nama Ms Dell..

    ReplyDelete
  6. Hahaha best2
    tapi boleh tukar suara dia kan? ;D

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013