Aneh! Gambar Haiwan Yang Sangat Rare

,Tuesday, December 25, 2012 | 18 Comment

Gambar-gambar dibawah bukannya diedit dan diubah.  Mereka mungkin pelik, tapi haiwan-haiwan ini juga makhluk Allah. Begitu cantik dan uniknya ciptaan Allah S.W.T.


Rambut palsu siapa nie? Jangan salah faham, ianya bukan rambut palsu tapi seekor ulat beluncas. Ulat ini ditemui di Posada Amazonas dalam daerah Tambopata, Peru. Korang mesti tak tahu mana tempat tu kan? So rajin-rajinlah menggunakan Google Map. Nama ulat nie Flannel Moths.


Macam lembut je bulu arnab nie kan, selembut belaian ibu. Ini arnab "Giant Angora Rabbit"



Diberi nama Wendy, dia mempunyai otot-otot yang sangat tough. Hal ini disebabkan Wendy mengalami genetic disorder ( gangguan genetic). Dia umpama  Hulk dalam kalangan anjing-anjing, namun malangnya dia seekor betina.



Tengok mata pun dah gerun. Haiwan nie species yang sangat jarang dalam kalangan Satanic Leaf-tailed Gecko Tau apa benda Satanic Leaf-tailed Gecko?
Ala, haiwan yang macam daun tu. Haiwan pelik nie dijumpai di Madagascar.



Anak lembu comel ini mempunyai ekor yang panjangnya 60 inci.



Zebroic merupakan hasil kacukan zebra dan kuda biasa. Tapi kenapa tak panggi Hobra (Horse + zebra) ?



Ayam yang banyak bulu



Kucing+Burung Hantu. Sebenarnya ia bukanlah satu species pelik, cuma kucing nie mengalami identity crisis saje. Tapi bukan ke ianya sangat comel?



Serigala yang mempunyai kaki panjang. Does it looks sexy?





18 comments:

  1. Semuanya pelik fie suka arnab berbulu banyak tu, fie suka ayam banyak bulu tu serigala kaki panjang tu nampak macam model pun ada. haha. Dan anjing pun ada ganguan genetik? Kuasa Allah kan sarah

    ReplyDelete
  2. memang jarang dijumpai...

    ReplyDelete
  3. yang kucing tu macam kena edit je.. yang serius memang ajaib!! terutama beluncas berbulu tu.. hahaha lawak pun ade...

    ReplyDelete
  4. semuanya pelik kan...

    ReplyDelete
  5. serigala tu looks fabulous!

    ReplyDelete
  6. comelnya yang bulu tebal tu. geram tengok! :)

    ReplyDelete
  7. Yang mata warna merah tu nampak macam ular....

    ReplyDelete
  8. Mcm2 ada.
    Leh wt zoo dlm blog.
    Tq share bnda bru oyye nmpk.
    Truskn brkrya..trbaik.

    ReplyDelete
  9. hahah..sangat cute n comel haiwan2 ni..subhanallah..sungguh indah ciptaan-Nya..

    ReplyDelete
  10. pelik smcm jer..yg putih tuh gebu jer luqman tgk..hehhee

    ReplyDelete
  11. comel la Giant Angora Rabbit!

    ReplyDelete
  12. gerun dgn anjing hitam tu sasa...ada pula anjing ke gim..
    http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak...

    ReplyDelete
  13. saya suka flannel moth tu omg omg cumels

    ReplyDelete
  14. nak inform ni..
    -mencari entry terbaik 2012..boleh share entry terbaik korang dalam segmen ni,,..jemput join..simple,takde syarat..
    pemenang akan direview
    http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

    ReplyDelete
  15. suka entry ni.

    http://www.aingraphic.my/2012/12/pencarian-sponsor-untuk-ga-akan-datang.html

    ReplyDelete
  16. Kucing + burung hantu tue memang comel! Takut tengok body Wendy tapi muka dia kesian jek. Mungkin dia tak rela dapat body cmtue. Hehe! :P

    ReplyDelete
  17. pelik hila binatang ni..haha...

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013