Jangan Ditiru Trend Gadis Jepun Ini!

,Sunday, March 03, 2013 | 14 Comment
Please be advised: the content of this post may be unsuitable to some readers.

Jangan tiru trend terbaru gadis-gadis Jepun ini ye. Dah bagi warning awal-awal sebab orang Malaysia nie suka sangat meniru budaya masyarakat luar. Bila agaknya masyarakat luar tiru budaya kita pulak ye. Berbalik kepada tajuk kita nie, trend yang aku maksudkan adalah Kaopan (kao-muka, Pantsu-seluar dalam). Ianya dianggap satu fesyen terbaru oleh gadis Jepun. Boleh korang imagine bagaimana gadis Jepun yang comel-comel tu memakai seluar dalam di atas kepala? Mereka akan kelihatan seperti ini.







Jelas menunjukkan ke'cetek'an akal dalam berfesyen. Ha, ambik kau, Mungkin ada yang terlintas dihati, bagaimana mereka menjadikan satu trend seluar dalam di atas kepala di Jepun. Ianya bermula untuk mempromosikan satu filem Hentai Kamen '' Perverted Mask '' yang akan relese di Jepun 13 April 2013 nanti. Filem ini adalah cetusan idea dari manga bersiri “ Kyukyoku!! Hentai Kamen “ pada tahun 1992-1993. Memandangkan orang Jepun nie suka sangat baca manga, maka ia difilemkan. Filem ini dibintangi oleh Suzuki Ryohei . Ceritanya mengisahkan tentang lelaki yang mendapat kuasa luar biasa "superpower" apabila memakai seluar dalam wanita di atas kepalanya. Sesuai sangat dengan tagline filem ini “It’s for the sake of the world. Give your panties to me,” What the........


Dan ini adalah trailer untuk filem tersebut:
http://youtu.be/CrFptodJ9bs


Yang aku tak pahamnye lagi,dalam filem ini heronya lelaki tetapi mengapa perempuan Jepun pulak yang pulak yang ikut trend nie?? Walaupun ianya movie superhero tapi aku tak rasa benda macam nie perlu menjadi contoh dan ikutan. Orang Jepun yang cerdik pandai, sila perhatikan anak gadis anda.


P/s : gadis Malaysia, jangan ikut trend ini!



14 comments:

  1. ryn rasa ryn thu ape sbb pompuan yg kene pakai, sbb perkataan "hentai" tu -_-

    ReplyDelete
  2. alahai... ade jgk prangai cam ni -_-

    ReplyDelete
  3. macam2 fesyen pelik...pg je la beli mask hello kitty..lg comei...

    ReplyDelete
  4. mengarutlah depa ni...selekeh...hee

    ReplyDelete
  5. Erk ...hentai..lucah?..

    ReplyDelete
  6. diorang ni tak boleh fikir ke hape..adoii
    seluar dalam tapi letak kat muka..erkk
    org kita kalo ade yg buat memang nak kena ni..hahah

    ReplyDelete
  7. doa2 lah supaya tade . Thanks for the wish :-D

    ReplyDelete
  8. aiyoooo melampau awek2 jepun ni. spender pun jd

    ReplyDelete
  9. sangat mengarut diorang ni kan

    ReplyDelete
  10. ni namanya xde kerja, bodoh namanya ni, elok muka tu cantik nak tutop dengan selaur dalam pulak, giler lah aku cop kat kau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo jal. Bukan awek jal pun..hehe

      Delete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013