Saya Tahu Umur Anda!

,Friday, November 02, 2012 | 5 Comment



Salam 1 Malaysia semua. Tajuk macam ahli nujum saje kan? Bukan apa, nak buat korang tertanya-tanya je. Kuasa matematik boleh meneka umur anda. Tak percaya? Cuba selesaikan kira-kira kat bawah nie dan jangan lupa sediakan kalkulator supaya tak salah kira.

Ikut step by step tau.

1. Ambil salah satu nombor diantara 1 sampai 10
2. Darab nombor yang korang pilih tu dengan 2
3. Tambah 5
4. Darab dengan 50
5. Jika birthday korang dah lepas untuk tahun nie tambah nombor tadi dengan 1762 atau jika birthday korang belum sampai lagi tahun nie, tambah dengan 1761
6. Tolak nombor tadi dengan tahun kelahiran korang

Dan jawapan yang ada pada kira-kira korang tadi adalah jawapan untuk teka-teki kita pada hari ini. Digit pertama yang nombor tadi adalah nombor yang korang pilih pada step 1 tadi dan nombor seterusnya adalah umur korang.



Pstt..kongsikan jawapan korang tu. Nak tahu jugak umur korang nie berapa.hehe. .
Walaupun tajuk cakap dah tau


5 comments:

  1. Memang betullll. peliknya. Im 23 already. hiks

    ReplyDelete
  2. ehh betul laaaa :D i'm 20 :)

    ReplyDelete
  3. haha..gigih kiraa..umur?rahsia.....

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013