LOL! Penggunaan Bahasa Inggeris Paling Fail

,Tuesday, November 13, 2012 | 8 Comment

Bahasa Inggeris sangat penting dalam kehidupan seharian kita pada hari ini. Namun, menguasai bahasa asing bukanlah sesuatu yang mudah jika tidak digunakan selalu. Pernah korang dengar penggunaan perkataan yang salah dalam bahasa inggeris? Walaupun ianya buka sesuatu isu yang besar, tapi kesalahan kecil ini mampu kita ketawa terbahak-bahak. 



Class teacher once said:“Pick up the paper and fall in the dustbin!!!"
************ ********* ********* ********* ****
once Hindi teacher said…."I’m going out of the world to America .."
************ ********* ********* ********* ****
"..DON'T TRY TO TALK IN FRONT OF MY BACK…”
************ ********* ********* ********* ****
Don’t. Laugh at the back benches…otherwise teeth and all will be fallen down…..
************ ********* ********* ********* ****
it was very hot in the afternoon when the teacher entered.. She tried to switch the fan on, but there was some problem. and then she said
" why is fan not oning" (ing form of on)
************ ********* ********* ********* ****
teacher in a furious mood…write down your name and father of your name!!
************ ********* ********* ********* ****
"shhh… quiet… the principal is revolving around college"
************ ********* ********* ********* ****
My manager started like this
"Hi, I am Madhu, Married with two kids"
************ ********* ********* ********* ****
"I'll illustrate what I have in my mind" said the professor and erased the board
************ ********* ********* ********* ****
"will u hang that calendar or else I’ll HANG MYSELF"
************ ********* ********* ************ *
LIBRARIAN SCOLDE ," IF U WILL TALK AGAIN , I WILL KNEEL DOWN OUTSIDE"
************ ********* ********* ********* ****
Chemistry HOD comes and tells us…"My aim is to study my son and marry my daughter"
************ ********* ********* ********* ****
Tomorrow call your parents especially mother and father
************ ********* ********* ********* ****
"Why are you looking at the monkeys outside when I am in the class?!"
************ ********* ********* ********* ****
Lab assistant said this when my friend wrote wrong code.."I understand. You understand. Computer how understand??
************ ********* ********* ********* *****
Seeing the principal passing by, the teacher told the noisy class.."Keep quiet, the principal has passed away"


P/s : Belum terlambat untuk belajar bahasa asing.


Klik butoon donate jugak ye.

8 comments:

  1. haha...fail abes.. hy is fan not oning????...aiyoo~

    ReplyDelete
  2. haha...betol tu...blaja dan terus blaja...salah erti boleh jd maksud lain...

    ReplyDelete
  3. hahahaha lawak. kena terus belaja

    ReplyDelete
  4. huhu my english is so worse... xpe la belajar dari kesilapan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, belajar dr kesilapan..

      Delete
  5. Haha fie ajar english dan fie amat takut buat kesalahan grammar waktu speaking. yelah tak fasih mana pun cakap english, tu pasal sekarang cikgu english ada CMP, cambridge apa entah yang nak nilai power teacher tu. hehe

    ReplyDelete
  6. I'm out of da world! haha..

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013