Gambar Hantu, Fake Atau Real? Part2

,Friday, November 23, 2012 | 5 Comment


Lagi sekali entri pasal cik Hannnn...Nampaknya blog nie kena tukar tagline la asyik cerita seram je. Adakah percaya kewujudan hantu adalah perkara yang tahyul? Tapi yang pasti syaitan dan iblis akan sentiasa menyesatkan umat manusia. Terpulang kepada anda untuk meragui atau mempercayai gambar-gambar ini. 

Gambar diambil sekitar tahun 1916. Dah lama dah, sebelum lahirnya kita lagi.  Ia mungkin akibat kesilapan teknikal semasa gambar diambil namun orang mempercayi gambar ini aneh. Mungkin la.


Gambar ini pula memaparkan seorang budak kecil namun ada pula makhluk nak bergambar sekali. Dari segi teknikalnya, tanggapan Sarah ianya mungkin pantulan cahaya flash ataupun pantulan imej sebab ianya adalah cermin kereta. 


Menurut orang yang mengambil gambar ini, semasa ianya diambil televisyen itu ditutup! Secara teknikalnya, ia mungkin akibat flash. 


Boleh juga dilihat dalam video filem tersebut.


Gambar ini diambil oleh sepasang suami isteri. Namun, yang anehnya perempuan berbaju hitam tidak berkaki kelihatan pada gambar tersebut. 


Gambar ini diambil di Indonesia pada 1993 dimana jurugambar ingin mengambil gambar tempat kejadian pembunuhan namun yang kelihatannya ianya adalah sesuatu yang menakutkan. Tapi, nampak macam fake pun ada.



Terpulang kepada anda untuk mempercayainya ataupun tidak.


5 comments:

  1. aah,mcm fake pun ada..

    ReplyDelete
  2. yang kedua las tuh agk membuatkan CP naek blu roma la ..

    ReplyDelete
  3. Gambar yang last tu nampak macam fake je...

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013