Tutorial: Buat Banner Secara Percuma

,Thursday, June 14, 2012 | 3 Comment
Assalamualaikum Semua

Hari nie tak tahu mimpi apa, nak share macam mana nak buat banner yang simple dan mudah. Hasilnya jugak cantik. Dan paling penting FREE.. huhuhu..

First, pergi ke http://mybannermaker.com/
Dan pilih saiz yang sesuai untuk buat banner.. Banner biasanya kecil je, tak besar sangat. 
Sarah ambik yang nie sebagai contoh





Pilih text untuk tulis nama blog korang. Edit dan buat cantik2 dengan setting font, colour dan pilih saiz yg sesuai



Itu sahaja. Segala kekurangan harap dimaafi... Sarah pun tak buat lagi banner untuk blog nie..


3 comments:

  1. jom join segmen http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/06/segmen-sha-nak-edit-gambar-awak.html

    ReplyDelete
  2. dulu ika pon ade jugak banner utk blog, then ika buang.hikhik

    ReplyDelete
  3. @cik rongoks knape dah buang?

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013