Mesti Cuba! 8 Rekaan Kreatif Menggunakan Botol

,Monday, February 04, 2013 | 11 Comment

Hari ini Sarah nak berkongsi entri bersifat Go Green sikit. Mana tahu korang boleh cuba buat di rumah, selain dapat berjimat kita juga merupakan satu langkah pemeliharaan alam sekitar daripada pencemaran . 

1. Botol sebagai lampu meja.
Macam mana nak buat botol jadi lampu meja? boleh lihat video kat bawah. Oh ya, video kat bawah menggunakan wine bottle. Tukarkan kepada botol laon, botol kicap pun boleh.

2. Botol sebagai tempat telak lilin
Nampak mudah, hanya perlu potong bahagian bawah botol untuk mendapatkan kestabilan.


3. Botol sebagai tanglung ( Lantern)
Chinese New Year dah dekat, apa kata tukarkan tanglung tradisional kepada taglung bertemakan Go Green pula.


4. botol sebagai tempat letak bunga
Memerlukan botol kosong, cat sembur dengan warna menarik dan hasilnya pasti memuaskan hati.

5. Botol sebagai tempat letak barang
Sesuai untuk gugurls yang mempunyai variasi berus makeup. Boleh juga sebagai tempat letak berus lukisan bagi orang yang suka melukis.



6. Botol sebagai frame gambar
Kalau dah kreatif, apa pun boleh

7. Botol sebagai barangan hiasan
Siapa kata botol adalah sampah selepas digunakan? Tidak, jika kita padai mengolah dan mencantikkannya menjadi sesuatu lain dari yang lain.


8. Botol pengganti pelita
Jadikan malam hari raya lebih menarik dengan menggunakan botol sebagai pelita. Awesome kan?

Tak cukup idea lagi? boleh ke link untuk tahu lebih lanjut. Selamat mencuba!! 

ENTRI BERKAITAN : 14 Cara Guna Barang Terpakai
Mintak tolong pembaca sekalian:
Tolong vote sahabat Sarah  dalam contest nie. Klik like pada link -Project2Pi- Terima kasih!


11 comments:

  1. byk nyer... yg last tu tak bahye ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8 je..banyak lagi sebenarnya..boleh tengok kat link yg diberi..jangan lupa like and vote kawan sarah

      Delete
  2. nice~!>.< kreatif sangat2.. >.<

    ReplyDelete
  3. sgt cantik.. suka semua la sebab sgt kreatif... insyallah akan vote member sara

    ReplyDelete
  4. suka tengok botol yg jadi frame tu..

    ReplyDelete
  5. nice one..boleh buat sendiri kalau rajin kan,,

    ReplyDelete
  6. Botol sebagai lantern paling cantik, kalau letak di pelamin as hiasan agak agak terbakar tak pelamin? Huhu

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013