Kenapa Still Single?

,Tuesday, May 08, 2012 | 5 Comment
Assalamualaikum semua dan selamat pagi la kot..

Sekarang nie tengah malam. Kalau orang yang tengah bercinta sekarang nie
mesti tengah bergayut ngan Bf / Gf masing-masing kan?
Tapi yang single macam Sarah nie ?? terkedip kedip sengsorang tengok henfon.
" tak de orang nak tanya khabar ke? At lease hi"
Tu la keje dikala malam yang sunyi + line internet yang meroyan"

Bukan tak laku. Bukan jual mahal.
Tapi tu la kan. Tak taw apa masalahnya. Susah sangat hati nie nak terbuka.
Mungkin kisah dulu membuatkan jadi cam nie.
Ok. tak payah ungkit la.



Dalam tak nak bercinta bukan takde perasaan suka. Ada.. mesti la kan.
Tapi suka biase-biase aje. lagipun kan masih belajar.
Kekadang takut gak.
korang pernah tak tertanya-tanya (bagi yg blom kawin la)
= ade ke jodoh aku nanti?
=siape la agaknya jodoh aku?
=Bile aku akan jumpa jodoh aku nie?
dan beribu-ribu soalan lagi dalam pikiran yang mungkin tak de jawapan lagi buat masa skarang

Mungkin ade hikmah jugak kalau tak couple sekarang nie.
At lease duit top up kite tak cepat habis nye. Alah, mase bercinta semua tak kisah kalau bab-bab 
top up nie. . taw sangat.
Cikgu Sarah pernah cite la pasal dia.
Cikgu nie cantik sangat. Cun melecun. Dia kata kat sekolah dulu dia memang ramai Bf.
Lepas bercinta ngan mamat nie, mamat lain plak. Ye la laku nak dikatakan.
Tapi alih-alih dia kawin pilihan mak dia jugak. Bahagia je..



Tapi kalau korang dah ada pasangan sekarang nie pun elok jugak.
Ye la. Zaman sekarang nie kena kenal dulu hati budi. Takut lain pulak jadinye.
Pesan Sarah jagalah perhubungan tu elok- elok sampai ikatan tu terikat secara sah.
Lepas kawin pun kena jaga tau. Sarah tau mesti ada yang dah berangan-angan nak 
kawin nie..

Yang still single tu.. sabar la ye. Ada la nanti pengarang jantung awak tu.
Sama sama la kite doakan..
Tu aje la 





5 comments:

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013