12 Iklan Bilik Air Xde Kat Malaysia

,Tuesday, July 03, 2012 | 9 Comment
Hai, semua pembaca..

Biasanya orang selalu tertumpu kepada iklan-iklan komersial seperti minuman makanan, pakaian ataupun perfume. Tapi kali ini aku nak tunjukkan korang iklan di washroom yang of course takde kat sini. 
Nak cakap iklan pun bukan iklan jugak. Tapi, korang layan la. Aku tak pandai nak explain banyak-banyak.
Sesetengah gambar nie memerlukan korang untuk fikir apa yg hendak disampaikan.



1. Toyota Prius: Pre-collision

Tag line: The all-new Prius pre-collision system can detect a potential impact before you do.





2. Arrive Alive: Take a seat

Tag line: Take a seat and think about the consequences of drunk driving.




3. Koodo
Tag line: A steady stream of talk and text (left). Unlimited text for squat.(right)







4. Dermagraphic Tattoo: Try Before You Buy





5. 13th Street





6. Kleenex: Soap dispenser
Tag Line : Got Flu?





7. Georgia Max Coffee: Ski Toilets


*macam nak main ski la plak




8. BodyIce Deodorant: Tap
Tag line: under control.

*terbaikkk




9.  Braun Style shaver: Mirror
Tag line :  Don;t shave it, Style it!






10. Eisenbahn Strong Golden Ale
When we say strong, beer, we mean it.






11.  Kleenex Flushable Wipes
Tag line:Feel more ath home wherever you go.





12. Comedy Central Toilet

*annoying betul poster nie.. 



Sesetengah iklan atau poster mungkin tidak bersesuaian dengan adat dan budaya kita. Just sharing!


Silalah klik iklan-iklan yang ada kat blog nie sebagai sokongan anda, Terima Kasih.
Nak Join Says? Klik HERE







9 comments:

  1. haha pelik2 betul lah.....haha

    ReplyDelete
  2. macam2 diaorang ni sentiasa cari kelainan

    ReplyDelete
  3. bogy ice dedorant tu lucu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lucu kan... sarah xtahan tengok yg last tu

      Delete
  4. tak boleh blahh part shave ketiak tu la. hihi

    ReplyDelete
  5. uish..plik2 iklan tu..kt mlysia mmg xde pun..hii

    ReplyDelete
  6. kreatif la dorang wat iklan..hehe

    ReplyDelete

Jangan letak link tersembunyi di ruangan komen ini. Terima Kasih dan datang lagi ye

 
All right reserved by Sararose.com. Fully edited by Enna_Maggi. 2013